55,00 267,00 
(0)
Blend 60% Arabika 40% Robusta polecany dla miłośników kaw bogatych w kofeinę.Intensywna, pełne ciężkie body, znikoma kwasowość z długim bardzo wyraźnym czekoladowym pikantnym aftertastem.Dedykowana pod espresso dając pełne body i cremę. Idealnie przebija się w kawach mlecznych.  
55,00 267,00 
(1)
Złożona i zrównoważona mieszanka 70% Arabika 30% Robusta, o niskiej kwasowości, pełnym body z długimi wyraźnym czekoladowo- słodko-miodowym aftertastem.Kawa do codziennego klasycznego włoskiego espresso i wyrazistych kaw mlecznych. 
119,00 321,00 
(0)
Kawowy klasyk pod espresso do  delikatnych kaw mlecznych, czy klasycznych ekspresów przelewowych. Kremowe średnie body o niskiej kwasowości. Aftertaste słodki długi z akcentami silnie przypominającymi smak "Nutelli".
33,00 
(0)
CERTYFIKAT  Pochodzenia i Jakości „Designation of Origin”100% Arabika.Cup score SCA: 83 pkt. (specialty)Nuty: czekolada, karmel, malinaWSZYSTKIE KAWY MIELIMY NA ŻYCZENIE KLIENTA (chociaż polecamy mielenie kawy tuż przed jej zaparzeniem)– wybierz jedną z poniższych opcji bądź uwzględnij taką prośbę w komentarzu do zamówienia
119,00 321,00 
(0)
100% Arabika. Słodkie, owocowe, średnie smukłe body. W Afterteście wyczuwalne delikatne nuty drzewa cedrowego skąpane w karmelu obsypane cynamonem. Kawa do espresso łagodnych kaw mlecznych lub klasycznych ekspresów przelewowych. Monsunowy klimat w którym rośnie, sprawia, że kawa ta charakteryzuje się głęboką cielistością i teksturą.
39,00 
(0)
100% Arabika.Średnie palenie z przeznaczeniem do ciśnieniowych metod zaparzania.Nuty: czekolada, orzechy, wanilia, brązowy cukierWaga: 250g WSZYSTKIE KAWY MIELIMY NA ŻYCZENIE KLIENTA (chociaż polecamy mielenie kawy tuż przed jej zaparzeniem)– wybierz jedną z poniższych opcji bądź uwzględnij taką prośbę w komentarzu do zamówienia
28,00 
(0)
Jasne palenie z przeznaczeniem do parzenia metodami alternatywnymi.WSZYSTKIE KAWY MIELIMY NA ŻYCZENIE KLIENTA (chociaż polecamy mielenie kawy tuż przed jej zaparzeniem)– wybierz jedną z poniższych opcji bądź uwzględnij taką prośbę w komentarzu do zamówienia
37,00 
(0)
100% Arabika.Nuty: orzech włoski, cynamon, nuty słodkich owoców pestkowychWSZYSTKIE KAWY MIELIMY NA ŻYCZENIE KLIENTA (chociaż polecamy mielenie kawy tuż przed jej zaparzeniem)– wybierz jedną z poniższych opcji bądź uwzględnij taką prośbę w komentarzu do zamówienia
28,00 
(0)
Średnio ciemne palenie z przeznaczeniem do parzenia metodami ciśnieniowymi. WSZYSTKIE KAWY MIELIMY NA ŻYCZENIE KLIENTA (chociaż polecamy mielenie kawy tuż przed jej zaparzeniem)– wybierz jedną z poniższych opcji bądź uwzględnij taką prośbę w komentarzu do zamówienia
52,00 
(0)
Zestaw kawy Brazylia Santos - palonej na dwa sposoby:Średnio ciemne palenie z przeznaczeniem do parzenia metodami ciśnieniowymi.Jasne palenie z przeznaczeniem do parzenia metodami alternatywnymi, przelewowymi.WSZYSTKIE KAWY MIELIMY NA ŻYCZENIE KLIENTA (chociaż polecamy mielenie kawy tuż przed jej zaparzeniem)– wybierz jedną z poniższych opcji bądź uwzględnij taką prośbę w komentarzu ...
44,00 54,00 
(0)
Nie wiesz, którą z naszych kaw wybrać do swojego ekspresu lub kawiarki? Przygotowaliśmy specjalny ZESTAW DEGUSTACYJNY zawierający opakowania 100g każdej z naszych czterech podstawowych kaw.
35,00 
(0)
Kawa przygotowana dla tradycjonalistów szukających „mocnej, nie kwaśnej”
169,00 
(0)
zestaw zawiera:Aeropress kawa do metod przelewowych Brazylia Santos 250g plastikowe sitko lejek mieszadełko łyżeczkę 350 papierowych filtrów wraz ze stojakiem
31,20 
(0)
Jak co roku przygotowaliśmy dla Was limitowane edycje kaw świątecznych :) Tym roku są to blendy dwóch kaw specialty wypalone pod espresso oraz przelewy. Mieszanka pod espresso to średnio palony blend 70% Brazylii Cerrado Carmo Parainaba (cup score 84,5, natural) oraz 30% Etiopii Yirgacheffe Gr.2 (cup score:85 ,Mixed Heirloom).
33,00 
(0)
To blend (mieszanka) naturalnej brazylijskiej Arabiki i mytej Robusty z Rwandy. Średnio ciemne palenie z przeznaczeniem do parzenia metodami ciśnieniowymi.
370,60 
(0)
Zestaw 4 kaw z naszej palarni (4 opakowania po 1000g netto). Nie wiesz na którą z naszych kaw się zdecydować? Przygotowaliśmy rozwiązanie – zestaw wszystkich naszych kaw, który pozwoli Ci poznać walory każdej z nich.
38,00 
(0)
Odkryj naszą pierwszą CASCARĘ! Czym jest Cascara? Najprościej mówiąc jest to suszona na słońcu skórka i miąższ owoców kawowca. Nasza pochodzi z organicznych upraw w Rwandzie.
49,00 
(0)
obróbka: Natural profil sensoryczny : Cytryna, brzoskwinia, cola, owoce tropikalne, kwiaty czarnego bzu
25,99 
(0)
Kawa jest efektem wieloletniej współpracy naszej palarni i Projektu Warszawa - czołowego klubu Plus Ligi.  
105,00 
(0)
zestaw zawiera:przezroczysty plastikowy dripper Hario V60-02 oryginalne papierowe filtry do dripa marki Hario szklany serwer o pojemności 600ml miarkę kawę do metod przelewowych z naszej oferty (250g)
39,00 
(0)
Cup score SCA: +80 pkt. (specialty). Blend charakteryzuje się bogatym profilem sensorycznym w którym możemy wyczuć : słodycz karmelu, prażone orzechy, suszone owoce figi, kwasowość jabłka o  długim i przyjemnym finiszu waniliowo - czekoladowym.
59,00 
(0)
obróbka: washed/mokra profil sensoryczny : słodkie jabłko, morela, liczi, klementynka, kakao, bergamotka z lawendowym finiszem
59,00 
(0)
obróbka: Anaerobic profil sensoryczny: żółta śliwka, truskawka, karmel, kwiaty, czarna herbata
132,00 
(0)
zestaw zawiera:Biały, ceramiczny dripper Hario V60-01 (możliwość przygotowania 1-2 filiżanki kawy) Oryginalne papierowe filtry do dripa marki Hario Kawa Caffe Grano Santos jasno palona 250g
34,99 
(0)
Jednym z efektów współpracy CAFFE GRANO i ORLEN WISLA PŁOCK jest KAWA NAFCIARZA - przygotowana specjalnie dla klubu przez naszą palarnię. To klasyczna średnio palona kawa pod ekspresy i kawiarki, oparta na ziarnie z Brazylii.
99,00 
(0)
Unisex 100% bawełna dostępne rozmiary - M, L, XL
199,00 
(0)
Jak zaparzyć kawę w ekspresie ciśnieniowym lub kawiarce? Na co zwrócić uwagę, by wydobyć z ziarna to, co najlepsze? Z nami nauczysz się zaparzania kawy ciśnieniowymi metodami!
199,00 
(0)
Jak zaparzyć kawę w dripperze, Chemexie czy Aeropressie? Na co zwrócić uwagę, by wydobyć z ziarna to, co najlepsze? Z nami nauczysz się zaparzania kawy alternatywnymi metodami!